Článek zpravodaje Naše obec - srpen 2023

V sobotu 17. června jsme se zúčastnily festivalu dechových orchestrů Hudba bez hranic, který se opět konal v Šumperku a Dolních Studénkách. Den byl velmi dlouhý, neboť dopoledne jsme v Šumperku šly průvodem s dechovým orchestrem ORCHESTRA DI FIATI ARCOBALENO TRIESTE (Italové, Chorvati) a poté nás čekalo vystoupení v Šumperku na Točáku. Odpoledne jsme absolvovaly průvod v Dolních Studénkách s ORKIESTRA DETA LOWKOWICE (Polsko) a další vystoupení. 

Ve středu 21. června ve večerních hodinách jsme se i s fanklubem rodičů vydaly na dalekou cestu do Crikvenice v Chorvatsku, kde nás čekalo naše první Mistrovství světa pod světovou asociací WAMT. Čtvrteční den byl odpočinkový, nabíraly jsme sílu na další dny a užívaly si moře a sluníčka. Od pátku do neděle Mažoretky Ruda reprezentovaly obec Ruda nad Moravou i Českou republiku s 11 soutěžními choreografiemi. Během tří soutěžních dnů se představilo téměř 700 soutěžních sestav, které předvedlo více než 3500 soutěžících z 50 týmů z 10 států (Chorvatsko, Slovinsko, Polsko, Slovensko, Maďarsko, Itálie, Francie, Rumunsko, Kazachstán a Česko). Mistrovství světa se Mažoretky Ruda zúčastnily pod touto světovou asociací poprvé a hned si vybojovaly i nejcennější kov. 

Úspěchy: 1. místo a mistryně světa - miniformace pompom senior ve složení Denisa Špačková, Klára Matějová, Pavlína Gronychová, Nela Kristýnková, Pavlína Pavlů a Barbora Hönigová, kde za sebou s velkým bodovým náskokem nechaly týmy ze Slovinska, Slovenska i Chorvatska. 2. místo a I. vicemistryně světa - duo mix (pom a baton) senior Pavlína Pavlů a Denisa Špačková 2. místo a I. vicemistryně světa - trio flag (vlajka) senior 6. místo - duo kadet pompom Nikola Janků, Eliška Pravcová 7. místo - sólo pompom junior Anna Vanesa Pravcová 7. místo - duo kadet baton Tina Šestáková a Eliška Havlíčková 15. místo - sólo pompom kadet Liliana Pravcová 16. místo - sólo kadet baton Liliana Pravcová 17. místo - sólo pompom kadet Tina Šestáková 17. místo - sólo baton kadet Tina Šestáková 19. místo - sólo baton kadet Eliška Havlíčková V kategorii All around (sólo s pompom i baton) byly vyhlášeny všechny soutěžící jako vítězky- za Mažoretky Ruda se zúčastnily Tina Šestáková a Liliana Pravcová. I když se některé sestavy povedly méně, žádná z našich choreografií v obrovské konkurenci neskončila poslední.

 V sobotu 1. července jsme stihly vystoupit v Jindřichově na 2. Pochodu s Jindřichem, akce byla vydařená a my děkujeme za možnost vystoupení. 

Dále se dvě naše členky - Pavlína Pavlů a Barbora Hönigová v sobotu 22. 7. zúčastnily školení s náčiním mace (žezlo), která vedla paní Lenka Gruberová z týmu „LV2“ Komořany, jež je několikanásobnou mistryní ČR, Evropy i světa. 

V neděli 23. července nás čekalo již tradiční vystoupení na akci Šumperský Valibuk, kterou pořádá oddíl vzpírání Šumperk. Velmi děkujeme organizátorům za pozvání. Děkujeme všem děvčatům za příkladnou reprezentaci spolku, obce Ruda nad Moravou i celé České republiky a také obci Ruda nad Moravou za celoroční podporu.