něco málo z našeho dění

V letošním roce jsme zahájili sezónu na Společenském plese v Rudě nad Moravou, kde jsme pořadatelem tohoto plesu. Pozvali jsme skupinu Chakali z jihu Moravy a musíme uznat, že to byla skvělá volba. Zpěvačka oslnila jak barvou hlasu, tak skvělými výškami a repertoár kapely byl famózní. V programu se představili všechny naše svěřenkyně se svými sestavami a dodali plesu příjemnou atmosféru.

O týden později jsme se zúčastnili nepostupové soutěže „Opavská růže“. Do Opavy jsme odjížděli v časných ranních hodinách a skupinka Sluníčka si odvezla medaile za třetí místo se sestavou pom-pom a duo mix senior Denisa Špačková s Eliškou Vepřkovou krásné stříbrné umístění.

V březnu jsme pořádali již 5.ročník soutěže O zámeckou korunku v Šumperku ve sportovní hale na Tyršově stadionu. Letošního ročníku se účastnilo 24 týmu z celé ČR s téměř 250 choreografiemi a celkem halu zaplnilo více než 450 soutěžících.

Poté jsme se již soustředili na nadcházející soutěžní sezónu a blížící se kvalifikační kola. Soustředění jsme měli netradičně v tělocvičně Tatran a v KD Záložna.  V letošním roce bylo celkem 8 kvalifikačních kol a my jeli do Prahy - Radotín dne 30.4.2022. Odjezd byl před 4 hodinou ranní a děvčata soutěžila po celý den až do úplného konce kvalifikačního kola v 19hod. Bylo to hodně náročné, únavné, ale postupy na MČR přišly. Postupy získaly skupiny Sluníčka s pom a baton (hůlka) a spojená skupina Srdíčka s Angels s pom.

V květnu jsme stihli ještě vystoupení na Dni regionu v Olšanech. MČR se konalo v Hranicích 28.5.2022 a bohužel odjela jen spojená skupina Andělská Srdíčka, protože mladší dívky nemohly jet. Na MČR skupina juniorek získala 6.místo a postup na Evropský šampionát.

V červnu nás čeká vystoupení na mezinárodním Festivalu Hudba bez Hranic a vystoupení na 140. výročí SDH Hrabenov.

V srpnu se již tradičně budeme oddávat společnému trénování na 10 denním táboře tentokrát v Hraničních Petrovicích.

V září pořádáme soutěž na Tyršově stadionu Zlatý dukát.

Každé pondělí od 16:30 do 17:00 se můžete přijít podívat na trénink a zapsat vaše dítě do přípravky nebo do soutěžních sestav.

Chtěli bychom poděkovat za podporu obci a dětem za jejich reprezentaci.

Pavlína, Nikola a Hela

trenérky